کمپانی پرولایت به ارائه محصولات با کیفیت در دنیا معروف است. این کمپانی همواره در جهت پیشبرد اهداف خود برای دستیابی به بالاترین سطوح کیفیت تلاش می کند و دارای خط تولید در ایالات متحده، چین، انگلستان و رومانی است. کمپانی پرولایت به طور مستمر ابزارها و روش های خود را برای رسیدن به بالاترین کیفیت ارزیابی می کند و از قابل اطمینان بودن محصولات و سازگاری آنها اطمینان حاصل می کند. کمپانی پرولایت، بزرگترین واحد تحقیق و توسعه (R & D) را در میان تمامی شرکت های تولید کننده رزین داراست. محققان کمپانی پرولایت قادر به تولید محصولات جدید و ارائه راه حل های نوآورانه جدید متناسب با نیاز بازار هستند.

گالری

اطلاعات تماس

021-79315

تهران - خ شریعتی

تشخیص خرابی فیلتر ممبران

تشخیص خرابی فیلتر ممبران تصفیه آب (Diagnosing the failure of the water purification membrane filter) اهمیت زیاد دارد. زیرا شما با تشخیص به موقع می توانید اقدامات لازم را برای تعویض ممبران انجام دهید و کیفیت آب خروجی را حفظ کنید.در اصل فیلتر ممبران صنعتی یا خانگی یکی از اجزای مهم دستگاه اسمز معکوس RO هستند که به ناخالصی ها و ملکول های آلاینده از جمله باکتری ها، ویروس ها، املاح معدنی و … اجازه عبور نمی دهند و تنها ملکول های آب را عبور می دهند.  به همین دلیل هر مشکلی در ممبران مستقیماً بر کیفیت آب تاثیر می گذارد. در ادامه برخی از علائم رایج خرابی فیلتر ممبران را مورد بررسی قرار داده ایم.

فیلتر ممبران دستگاه RO دارای لایه‌های نازکی از جنس مواد پلی آمید است که محکم به هم تابیده شده‌اند. این لایه‌ها به گونه ای طراحی شده اند که می توانند ناخالصی ها و الاینده ها را حذف کنند و به طور موثر کیفیت آب آشامیدنی را بالا ببرند.

تشخیص خرابی فیلتر ممبران

  • کاهش خروجی آب از دستگاه تصفیه آب: زمانی که خروجی آب را در دستگاه تصفیه آب صنعتی یا خانگی اندازه گیری می کنید و کاهش چشمگیری پیدا کرده است احتمالاً فیلتر ممبران خراب یا دچار گرفتگی شده است.
  • پایین بودن کیفیت آب خروجی: زمانی که کیفیت آب خروجی پایین بیاید به بیان ساده تر در خروجی سختی آب (TDS) بیشتر باشد احتمالاً فیلتر ممبران به خوبی کار نمی کند.
  • تغییر طعم و بوی آب: اگر احساس کردید طعم و بوی آب تصفیه شده تغییر کرده و نامطبوع شده است احتمالاً اشکال از فیلتر ممبران است.
  • ایجاد رسوب در تجهیزات و دستگاه های مورد استفاده: اگر علائم رسوب را در تجهیزات و دستگاه های تصفیه آب مشاهده کردید احتمال بدهید که فیلتر ممبران به خوبی عمل نمی کند.
  • بررسی ساختار ظاهری ممبران: باید هر چند وقت یکبار ممبران ها را از دستگاه خارج کنید و ظاهر آن را مورد بررسی قرار دهید اگر اثار شکستگی، گرفتگی، جلبک و … وجود داشت نسبت به تعویض ان اقدام کنید.

دلایل خرابی فیلتر ممبران

خرابی فیلتر ممبران ها می تواند بر اثر عوامل مختلف زیادی باشد که برخی از این عوامل عبارتند از:

  • رسوب و مسدود شدن ممبران: مسدود شدن ممبران می تواند بر اثر ذرات ریز مانند ماسه، شن، زنگ زدگی و … باشد که دیگر ممبران به خوبی کار نمی کند.
  • شکستگی فیلتر ممبران: فیلتر ممبران می تواند بر اثر ساختار نامناسب و کیفیت پایین، فشار زیاد، فرسودگی و … شکسته شود که در این صورت عملکرد آن دچار مشکل می شود.
  • فرسودگی ممبران: هر کدام از برندهای ممبران تا میزان مشخصی دوام دارند و بعد از ان از چرخه باید خارج شوند. اگر عمر ممبران ها در حال پایان باشد عملکرد آنها پایین می آید.
  • وجود کلر و اکسایش ساختار ممبران: کلر به عنوان یک ماده خورنده و اکسید کننده می تواند بر ساختار فیلتر ممبران تاثیر بگذارد و آن را دچار آسیب کند.
  • وجود مواد آلی  مانند باکتری و جلبک: مواد آلی مانند میکروب ها، باکترها و جلبک ها می توانند اجزای ممبران را تحت تاثیر قرار دهند و علاوه بر ایجاد بو و طعم نا مناسب باعث کاهش کارایی ممبران شوند.
  • رسوب املاح معدنی مانند کلسیم و منیزیم : رسوبات معدنی زیاد در آب می تواند باعث ایجاد مشکلات متعدد از جمله خرابی زودرس ممبران ها شود.
  • استفاده نکردن از تجهیزات پیش تصفیه: عدم استفاده از سیستم های پیش تصفیه بخصوص در زمان هایی که سختی اب بالا است می تواند باعث خرابی فیلتر ممبران ها شود.
  • عدم کنترل و نظارت دوره ای: دستگاه های تصفیه اب و سیستم های پیش تصفیه باید دائما تحت نظارت و کنترل دوره ای و منظم باشند در غیر این صورت خرابی ها در این سیستم ها افزایش پیدا می کند.
  • نوسانات فشار آب: اگر فشار اب در سیستم های تصفیه آب صنعتی یا خانگی دائما در حال تغییرات زیاد باشد می تواند ساختار ممبران ها را تحت تاثیر قرار دهد.
  • تغییرات دما و  PH شدید: علاوه بر نوسانات فشار، تغییرات شدید دما و PH هم می تواند عمر ممبران ها را کمتر کند. زیرا فیلترهای ممبران در دما و PH خاصی دوام و تاب آوری دارند و نوسانات زیاد می تواند باعث خرابی انها شود.

نکته: دما و ph  در سیستم های سختی گیر نیز باعث آسیب به رزین های تبادل یونی می شوند. به همین دلیل لازم است در اغلب سیستم های پیش تصفیه و تصفیه اب این فاکتورها به دقت کنترل شوند. اگر نیازمند اطلاعات تکمیلی در این زمینه هستید می توانید مقاله ای که در همین راستا تهیه شده با عنوان عوامل مهم بر عمر مفید رزین سختی گیر را مطالعه کنید.

مزایای تشخیص خرابی فیلتر ممبران

 تشخیص خرابی ممبران تصفیه آب به شما این امکان را می دهد که اقدامات به موقع و مناسب داشته باشید و از خسارات بیشتر جلوگیری کنید. در زمانیکه سیستم RO با کیفیت پایین کار می کند احتمال آلاینده ها و رسوب در خروجی افزایش می یابد. این مساله در زمانیکه آب خروجی به منظور تهیه آب شرب مورد استفاده قرار می گیرد به لحاظ سلامتی و ایمنی اهمیت زیادی دارد و باید فوراً تشخیص داده شود و برای آن اقدام گردد. علاوه بر این، اگر شما از دستگاه تصفیه آب صنعتی یا خانگی با چندین ممبران استفاده می کنید خرابی یکی از آنان می تواند بار تصفیه را به بقیه انتقال دهد و باعث خرابی زودرس فیلتر ممبران های دیگر نیز شود. همچنین تشخیص به موقع فیلتر ممبران باعث می شود مشکلات و خرابی های دیگر سیستم هم کاهش پیدا کنند و به صورت کلی عمر دستگاه و ممبران ها افزایش یابند.

سوالات متداول

  • عمر مفید فیلترهای ممبران چقدر است؟

عمر مفید ممبران ها بر اساس نوع کیفیت آب، مدت زمان استفاده، نحوه نگهداری، نوع برند و مواد ساخته شده می تواند متفاوت باشد اما به صورت کلی ممبران های اسمز معکوس بین 2 تا 5 سال عمر مفید دارند. بهتر است به صورت منظم هر 6 ماه یکبار TDS آب خروجی را اندازه گیری کنید تا از عملکرد صحیح ممبران اطمینان حاصل کنید.

  • بهتر است چه نوع پیش تصفیه ای برای اسمز معکوس استفاده شود؟

پیش تصفیه های زیادی قبل از دستگاه تصفیه اب صنعتی RO مورد استفاده قرار می گیرند از جمله: فیلتر شنی، فیلتر کربنی، فیلتر الیاف توخالی (PP)، تزریق آنتی اسکالانت، استفاده از دستگاه سختی گیر و … که هر کدام بر اساس شرایط، هزینه، مقدار سختی استفاده می شوند. به عنوان مثال فیلتر شنی برای حذف ذرات درشت تر مناسب است این در حالی است که فیلتر های کربنی قادرند کلر و مواد آلی را حذف کنند. از رزین های تبادل یونی یا رزین های سختی گیر زمانی استفاده می شود که املاح معدنی یا رسوبات آب زیاد باشند. زیرا رزین های سختی گیر به راحتی می توانند املاح و رسوباتی مانند کلسیم و منیزیم را حذف کنند.

  • علل شکستن ممبران اسمز معکوس چیست؟

برخی عوامل مهم منجر به شکسته شدن ممبران می شوند از جمله فشار بیش از اندازه آب به ممبران، ایجاد رسوبات به دلیل پایین بودن کیفیت اب ورودی، نصب نادرست ممبران، نصب نادرست دستگاه تصفیه اب و اتصالات وابسته به آن و موراد دیگر از عوامل موثر برای شکستن ممبران اسمز معکوس هستند.

  • نحوه جلوگیری از خرابی فیلتر ممبران چگونه است؟

برای جلوگیری از خرابی فیلتر ممبران باید از روش های مختلف استفاده کرد از جمله: استفاده از فیلترهای پیش تصفیه مناسب که می توانند از ورود ذرات و الایندها به داخل ممبران جلوگیری کنند. استفاده از دستگاه سختی گیر به منظور کاهش سختی آب و فشار کمتر به ممبران برای تصفیه، کنترل فشار درون سیستم، کنترل دما و ph در سیستم های تصفیه آب، استفاده از مواد شیمیایی مناسب و سازگار با ساختار ممبران، نظارت دوره ای و منظم به منظور تمیز کردن سیستم همگی راهکارهایی هستند که می توانند عمر مفید ممبران صنعتی یا خانگی را افزلیش دهند.

 

یک دیدگاه بنویسید